Права Колонка

Залог на права колонка е много известен сред играчите, било то в онлайн сайтовете за спортни залози или в кварталния букмейкър. “Множественият залог”, както още го наричат, представлява набор от събития (селекции), чиито коефициент се умножава един с друг. Залогът е любим на всички играчи и лесно достъпен да се “играе” навсякъде.

Права Колонка
Тотнъм Над 1.5 Гола
2.00
Тотнъм - Челси
Лион Над 1.5 Гола
1.50
Лион - Страсбург
Победа за Спортинг Хихон или Равен
1.95
Спортинг Хихон - Валенсия
Общ Koeфициент: 5.85
*Началните бонуси важат само за нови клиенти. 18+. За bet365 се изисква минимален депозит от 5лв. и 1x превъртане, за да усвоите бонуса. Мин. коефициенти и разплащателни методи са приложени. Изключва се връщането на залога. Прилагат се срокове, правила и условия.

Как изглежда правата колонка?

Правата колонка е система от наредени събития, като всяко едно от тях има коефициент. Отделните селекции не си влияят една на друга, стига системата за залози да не е наложила това ограничение. Можем да заложим на един залог на мач, който да комбинираме с коренно друг залог на друг мач, това не е проблем при залозите на права колонка.

Как се пресмята коефициентът и печалбата при игра с права колонка?

За пресмятане на коефициента не ви трябва нищо повече от лист хартия или калкулатор. В повечето случаи и това не ви трябва, тъй като системите за онлайн залози пресмятат коефициента на секундата. Ако все пак искате да си го пресметнете сами, вписвате коефициентите на отделните събития, след което ги умножавате всички и се получава общият коефициент на фиша.

Пример за права колонка

  • Дунав Русе v Септември София – 2 / @2.80
  • Локомотив Пловдив v Черно Море – Х / @3.40
  • Мидълзбро v Уест Бром – 1 / @2.50

Общият коефициент, съответно се пресмята умножавайки трите отделни: 2.80 х 3.40 х 2.50. Сумарният коефициент на този фиш е 23.79. При залог от 10 лев, потенциалната печалба от фиша е на стойност 230 лева и 79 стотинки.

Единствената особеност на акумулатора (правата колонка) идва, когато някой от мачовете не се развие по начина, по който сме прогнозирали. Ако от горната тройка, един мач не свърши така, както сме го посочили, фишът автоматично става губещ, без значение от развоя на останалите два. По същата логика, ако имаме 10 залога, а 9 от тях печеливши, достатъчно е само един да не е печеливш и целия фиш става губещ.

Предимства на права колонка

Предимствата на този тип залог, причината да бъде много игран и предпочитан е, че коефициентите на фишовете са по-високи от тези на “сингъл”. По-високите коефициенти идват от по-голямата трудност, която се изисква от залагащия, за да уцели всички прогнозирани мачове.

“Cash out” опция

Много от онлайн букмейкърите дават възможността да дръпнете парите си, докато не са изиграни всички мачове от колонката. Това дава възможността да приключите залога си от 10 мача, след 9-я печеливш и да предотвратите 10-я, който може да се окаже губещ (във връзка с горния пример).

Стратегии за права колонка

Повечето начинаещи играчи казват, че залогът на повече от 1-2 мача е руска рулетка. Късметът, обаче, не е на първо място. Добрият анализ и преценка на ситуацията елиминират голяма част от късмета. Не е рентабилно да се залага на много мачове, които са с висок коефициент, освен ако не се чувстваме истински късметлии, за да се надяваме на попадение от тотото. Да, с фиш за 5 лева може да спечелите хиляди, но това е рядко срещано явление, точно като в тотото – с числа за 1 лев се печелят стотици хиляди, а понякога и милиони, но не и без късмет.

По-напредналите играчи знаят срещите, които да подбират, както и в какво съотношение да са те във фишовете им. Не се надяват птичето да кацне на рамото им. Една от препоръките на по-премерените залагащи е, да се комбинират няколко мача с по-нисък коефициент с един или максимум два с по-висок, които да умножат общия коефициент.

Къде да залагам на права колонка?

Залагайки на права колонка на мачове от елитните първенства, голяма част от големите букмейкърски къщи раздават бонуси на своите потребители.

  • Bet365 стимулира залагащите с допълнителни бонуси, при играта на права колонка.
  • Winbet от своя страна дава бонус от цели 30% за залози на мачове от Английската висша лига.
  • Betfair дава възможност на хората, които залагат с повече пари да се възползват от техния бонус. За залог на права колонка на стойност от 25 евро, бонусът, който получава залагащият е на стойност 5 евро.
  • Palmsbet е мястото, където все още не е известно дали ще се раздават бонуси, но ако иска да бори конкуренцията, този компонент е задължителен.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!